søndag den 28. juli 2013

Eksperter i lommen på medicinalindustrien

Mange danskerne (ifølge min erfaring) lever i en verden, hvor snyd og bedrag sker kun i USA og som om det aldrig kunne ske i Danmark. Men det er langtfra sandheden. Sundhedsstyrelsen styrer ikke mod sundhed, som de fleste ville tro, men mod symptombehandling og anbefalinger fra eksperter, som er i lommen på medicinalindustri.

Medicinalindustri begrænser sig ikke kun til lægemidler, de store koncerner beskæftiger sig med mange andre ting og staten er i lommen lige så meget som eksperter, gennem deres investeringsfonde.

For at forstå sammenhænge og hvorfor man selv skal sørge for sit helbred, anbefaler jeg flere bøger, bla.:
http://www.amazon.co.uk/Medical-Mafia-Alive-Health-Wealth/dp/096441...

http://www.amazon.co.uk/Confessions-Medical-Heretic-Robert-Mendelso...

http://www.amazon.co.uk/Side-Effects-Death-Confessions-Pharma-Insid...


Her er de seneste nyheder fra pressen:
(Er det ikke tankevækkende, at en professor mener, at kun 15-20% har gavn af medicinen og Lundbecks mand mener, at det er 70-80%?) :o)

MetroXpress har spurgt Lægeforeningen og Psykologforeningen om deres holdning til, at 460.000 fik lykkepiller i 2010.
Presseklip: Roal Ulrichsen, formand for Dansk Psykolog Forening:

- Det er langt over, hvad der er nødvendigt. De, der skal have medicin, er dem, der ikke har energi til at gå ned til psykiateren eller psykologen for at tale om sig selv. Og det virker meget påfaldende, at så mange skulle have det så dårligt. Desuden har jeg tillid til, når Esben Hougaard siger, at det kun er 15-20 procent af dem, der lider af depression eller angst i moderat til svær grad, der har gavn af medicinen, siger formand for Dansk Psykolog Forening til MetroXpress.

Henrik Dibbern, formand for Lægeforeningen:
- Vi læger må stå ved, at vi har udskrevet den her medicin. Men selv om vi er universitetsuddannede, er vi ikke immune over for nogen, der har så mange ressourcer som medicinalvirksomhederne. De har fra starten fortalt os, at medicinen havde en relativt stor effekt og var uden alt for mange bivirkninger. De har betalt meget af den forskning, der ligger på området. De betaler for vores efteruddannelse og sender ofte reklamer og deres såkaldte lægemiddelkonsulenter ud til os, siger han til MetroXpress.


Anders Gersel Pedersen, Læge og udviklingsdirektør i medicinalvirksomheden Lundbeck, der blandt andet producerer det antidepressive middel cipralex:
- Mit skøn er, at der er 250.000 danskere, der skal have behandling for depression med antidepressiv medicin. Og at der er mellem 100.000 og 150.000 danskere, der skal have behandling med medicin mod angst. Cirka 70-80 procent af dem med en moderat til svær depression responderer på medicinsk behandling, siger altså Anders Gersel Pedersen til MetroXpress.



http://www.dp.dk/da/Aktuelt/Nyhedsoversigt/Alt%20for%20mange%20faar...

http://www.metroxpress.dk/nyheder/lykkepiller-gives-pa-tvivlsomt-gr...

http://www.metroxpress.dk/nyheder/eksperter-i-lommen-pa-lykkepillef...



Skrevet af Petr Cech
9/6 2011 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar